27 oktober 2011

Ho hooo, ho hooo

.
.
Som ni vet så blir dottern och jag kreativa ibland.

Här har vi klippt och klistrat ihop några ugglor av gamla
tapeter som vi fått av en dam.
Så den gula ugglan ska bli ett tack-kort till henne.
(inspirationen till dom har jag hittat på någon blogg, tack!)


Kasta inte era tomma toarullar dom kan också bli små ugglor!
Den i mitten har fått ett nytt hem.

Min kära syster har en förkärlek till just ugglor och hon
har önskat sig en av oss.
"Så om du riktigt snäll är ända fram till jul, så kommer
säcken vara fylld med några små djur".
(fantastiskt vilken rimmare jag e´;))


Min kära far har som många andras kära fäder lekt med
kottar när dom var små, för det fanns inte så mycket annat, har det berättats:/

TÄNK, om dom hade kommit på att man kan göra egna
gubbar av tomma toarullar, om det nu fanns några? ;);)

Ordet ironi ligger nära mig och märks i många av mina inlägg, sån är jag!!!!!
Vet att det finns dom som inte har fattat det, tyvärr!!???

I nästa inlägg kommer många av er "att känna igen sig", och då på ett speciellt sätt :)
Jag ser framemot när jag får ta dom bilderna, ni kommer fatta ;)

KRAMAR
Eva

24 oktober 2011

Disktrasekort

.
.
Min kusin har tillsammans med en kompis öppnat en
ny stor köksbutik.

Jag och en annan kusin ville förstås gratta, så vi
köpte ett Bonsaiträd som får stå i utställningen.
(Många av dom kommande besökarna är säkert allergiska, så inga blommande blommor)


Vi letade efter ett passande "lycka till" kort.
Det var då den alltid lika glada försäljaren kom på det!

- Ahaaa....det är en nyöppnad köksbutik, jamen då skulle det ju vara
kul att skriva "Lycka till" på en disktrasa.

Kunde ju inte bli bättre, eller hur!


Nu är det ÄNTLIGEN måndag och jag är ledig :)

Kram på er alla härliga bloggare och alla ni andra!!

Eva

19 oktober 2011

Kanske ser det krångligt ut, men NEJ det är det INTE! TESTA!

.
.
På begäran, kommer här receptet.
(se även förra inlägget)


Visst har man många kok/bak böcker liggandes som man
typ nästan aldrig tittar i.

När jag fick ett ryck i helgen att göra det fyllda brödet så letade jag
runt blad böckerna och hittade receptet i den här.


Klicka på bilderna så blir dom större!

Till det fyllda brödet ska man använda det här receptet, fast det står Baguetter!


Nu gör du bara fram till och med:

Jäs degen i 1-2 timmar! (min jäste i 2 timmar)

Degen SKA vara lite "sladdrig/smidig" INTE för mycket mjöl!



När jag tittade in i kylskåpet så hade jag inte
rucolasallad, färska örter eller svarta oliver hemma.

Så jag tog soltorkade tomater i olja, gröna oliver i stället och fetaost (som alltid finns hemma)


Efter två timmars jäsning delar du bara degen i två delar.

Knåda INTE!

Ta bara vetemjöl på händerna och tryck ut degen på plåten med bakpapper.

Gör sedan som det står.

LÄTT SOM EN PLÄTT!
&
GOTT SOM FAN (kom inte på nått rim;))


LYCKA TILL!

Om du testar med rucolasallad och örterna, så kan du väl
skriva och berätta hur det blev :)


Med en kopp varmt svartvinbärste värmer jag mig nu,
innan det bär av ut till regnet, blåsten och jobbet.

KRAM
Eva

17 oktober 2011

När lusten faller på

.
.
I går eftermiddag fick jag lust att baka matbröd med
en fyllning av:

soltorkade tomater i olja
Gröna oliver
&
Fetaost

Här har jag plattat ut halva degen över nästan
hela plåten och strött på all fyllning.


Här har jag plattat till den andra halvan av degen
och lagt den på fyllningen. Nöp ihop degen runt om.
Strödde över vetemjöl innan det åkte in i ugnen.


När jag ändå höll på så tog jag den andra halvan av jästen och bakade
frallor med många olika mjölsorter och frön. Hackade bla. i hasselnötter.
Även här strödde jag vetemjöl över dom.


Dom blev smarriga!


Här är det stora fyllda brödet färdiggräddat.

Syns inte så bra på bild, men det var sååå stort och
härligt!
Genom att knacka det i botten och det då låter "ihåligt"= Klart.


Skuret mitt i tu.


Oj, oj oj såååå GOTT det blev!!!
Jag var tvungen att smaka trots GI försök ;)

Sambon åt och njöt. Han ville ta med sig till jobbet och bjuda.
Jag får göra ett till för det ändamålet:)

En god soppa och "en" skiva av det här skulle nog sitta som en smäck:)


Nu är det en ny vecka som kommer att blir så bra!!
Ja, man ska ju tänka positiva tankar:)

MÅ BÄST!

KRAMAR
Eva


14 oktober 2011

Jag ser er inte, men jag vet att ni finns

.
.


Texten i den här lilla rutan är så sann så sann.

TUSEN TACK Anki för att du tänkte på mig!

Med en award följer ofta några frågor så även med denna.
Nu ska jag svara på dom.

1. NÄR INGEN SER/HÖR MIG... så sjunger jag högt och bra ;););)

2. JAG GÅR ALDRIG HEMIFRÅN UTAN...min väska där typ allt finns som jag tror att
jag måste ha med mig för att klara en dag?

3. MIN BLOGG HETER SOM DEN GÖR FÖR ATT...det är en liiiiiten liiiiiten glimt
av vad jag gör månd, tisd, onsd, tors, fred, lörd, söndag.

4. VÅGADE JAG SÅ SKULLE JAG NOG...oj oj här skulle jag kunna räkna upp många
olika saker. Men jag väljer att inte svara.

5. OM TIO ÅR KOMMER JAG ATT...ha en 35 årig son, en 19 årig dotter och
en 55 årig sambo. Själv kommer jag vara 56 år och må som en prinsessa :)

Anki och ni andra ser att jag inte är så djup i mina svar, och så vill jag ha det :)

TACK igen Anki för awarden, den VÄRMER!
Jag gillar att kika in till din blogg för att som du själv skriver om dig...."Jag är jag".


Swich swich swich.....här kommer stafettpinnen vinande i luften.
Ta emoooooot :)

HA EN MYSIG FREDAG

KRAAAAM
Eva


12 oktober 2011

Jag kör vidare med äpplen

.
.
Som sagt, jag kör vidare med tema äpplen. Känns som jag
inte har några andra val. Vi dränks ju i dom;)

Hittade färdig smördeg i kylskåpet.


Skar ut rutor i degen.

Skar tunna skivor av äpplena och la dom på.


Strödde över socker och kanel.

In i ugnen ca 5-10 min.

Jag hade mina inne någon minut för länge, men dom blev rätt okey ändå.


Det var första och sista gången jag köpte den här färdiga
vaniljsåsen från Ekströms.

Smakade alldeles för lite vanilj!!
Kanske blir godare om man tar i lite mer vaniljsocker och ev. lite
vispad grädde?


Jorå, den slank ner;)

Från smördeg till:

GI med en kombination av LCHF
kommer nu åter igen att inta min vardag!

Visst är man TRÖTT på allt prat ÖVERALLT om vikt och kost, MEN
tillsammans med motion och rätt kost i rätt mängd så mår vi ju mycket bättre ju´ :)

MÅ BÄST!

KRAMAR
Eva

6 oktober 2011

Det blev ett inlägg om äpplen iaf, jag hade inte tänkt de´

.
.

MÅNGA äpplen e´re´!

Man kan ju:

Skära klyftor och lägga i frysen.

Göra äppelmos.

Åka till Ekerös äppelmusteri med dom.

Man kan också......


Skriva med dom:)

Bosse kanin ville vara "pricken över i:et". Jag fick förklara för honom att
när man skriver med stora bokstäver så har man ingen prick, han fattade!
(Bosse är den lilla svarta fläcken du ser)


Olika fruktstilleben....








Dottern och jag gjorde dom här dekorationerna när dom inte
var mogna ännu, och hängde upp dom ute.

Nu ska vi göra likadana med dom mogna.

Man får njuta så länge dom varar.



Ja just det ja....dottern har alltid en frukt eller två med sig till
skolan varje dag, och ni fattar vilken va!

Mmmmm......undrar om jag kan hitta på nått mer kul man kan
göra med dom, istället för att göra det jag alltid gör på min lediga dag (ni fattar)!?

KRAMAR
Eva

3 oktober 2011

Det här måste ju bara vara sååå nyttigt

.
.

Från nakenkultur till något annat nyttigt.

Köpte det här paketet som såg ut att innehålla
riktigt nyttiga bär, eller hur!



Hällde i:

1 liter Yoghurt naturell

6 st små nektariner i bitar.
1 banan i bitar.
Typ halva paketet med dom där nyttigheterna (bären ska vara frysta!).


Fullt ös i mixern en stund.


Och det var en FRÖJD för gommen att dricka det!
Och förhoppningsvis en riktig vitaminkick för kroppen:)


Måndag förmiddag och jag tittar ut genom fönstret,
ser att regnet hänger i luften och Bosse-kanin sitter där ute och
mumsar på ett rabarberblad, han är en lycklig liten kanin!

Ser också att en ny miljard äpplen fallit ner på gräsmattan. Ut och plocka IGEN!
Gräset blev klippt igår, känns som det var sista gången för i år.

Efter en 6 dagars ledighet så är det dags för mig att jobba för brödfödan igen. Men
jag gillar ju mitt jobb, så det känns bara bra att köra igång igen:)

Hoppas att du också trivs på ditt jobb! Eller?

KRAM
Eva